Terug

VR- en AR onderwijs brengt lesstof tot leven

Egypte

Met een Class VR-bril op zitten je leerlingen, hup, in een andere wereld. Bijvoorbeeld op de maan. Of in een piramide. Maar er is veel meer mogelijk: op de bril zit een camera waarmee afbeeldingen – bijvoorbeeld van een vliegtuig of een hart – tot leven komen, zodat je ze in 3D van alle kanten nauwkeurig kunt bestuderen. Dat heet Augmented Reality (AR). De mogelijkheden zijn eindeloos en je kunt VR en AR ook makkelijk afwisselen. De bibliotheek bevat meer dan 2000 ideeën voor AR- en VR lessen en breidt steeds verder uit.

In één beweging oog in oog met Nefertiti

Wil je samen met je leerlingen een andere wereld ontdekken? Met de VR-brillen op maak je een reis door het menselijk lichaam of dwaal je door de Egyptische piramides. Via de iconen in het lesmateriaal kun je de aandacht van de leerlingen richten op leerzame activiteiten, plaatsen of ervaringen binnen de virtuele omgeving. Dat gaat heel simpel: met een enkele hoofdbeweging wordt de gewenste icoon geselecteerd en geactiveerd. Dan sta je bijvoorbeeld oog in oog met Nefertiti, de stiefmoeder van de beroemde farao Toetanchamon. Wat haar rol was in het oude Egypte, vind je op het Class VR platform.

VR Egypte

Mooi van AR op school: een hart in 3D bekijken

De VR-bril is uitgerust met een camera. Dat geeft een extra mogelijkheid: je kunt hiermee afbeeldingen in 3D bekijken. Deze techniek heet Augmented Reality (AR). Neem bijvoorbeeld het menselijk hart. Dankzij AR onderwijs kun je dit oppakken en van alle kanten bekijken. Je kijkt er zelfs in en ziet het kloppen! De camera stuur je aan met een opgeheven duim voor de bril. Je kunt AR los toepassen én in combinatie met VR, bijvoorbeeld tijdens jullie reis door het menselijk lichaam. Leren was nog nooit zo leuk en interessant!

VR hart

Ben jij benieuwd hoe ClassVR bijdraagt aan de ontwikkeling van jouw leerlingen?

Vraag meteen een gratis demo aan. We komen graag naar je school, zodat je collega’s dit ook kunnen uitproberen!

ClassVR Freddy

Freddy

van der Woude

VR Specialist