Terug

Virtual Reality lessen: leren door zelf te ervaren

VR ervaringen

Wil je je leerlingen unieke leerervaringen geven die ze nooit zullen vergeten? Zet allemaal een Class VR-bril op en stap met elkaar ín de lesstof. Je ontdekt het regenwoud, gletsjers, koraalriffen of de werking van het hart alsof je er met je neus bovenop staat. Zo zien en leren je leerlingen veel meer van de wereld dan je ooit voor mogelijk hield.

VR onderwijs, speciaal voor de basisschool

Leren krijgt met de Class VR lessen een nieuwe betekenis: het schoollokaal wordt een plek waar kinderen ervaringen opdoen. Lesgeven met VR is dus wel even iets anders dan leren uit een boek of online: je leerlingen beleven een onderwerp intens, alsof ze er zelf bij zijn. Daardoor beklijft de lesstof aantoonbaar beter. Maar dat is nog niet alles: VR onderwijs werkt ook motiverend. Met de VR-bril op ervaren kinderen ook minder aansprekende, soms zelfs saaie, onderwerpen als boeiend. Bovendien leren ze zich beter in andere, onbekende situaties te verplaatsen.

VR ervaringen

Foto: Wiebke Wilting

Lesmateriaal in overvloed

Als leerkracht geef je je leerlingen met weinig moeite een optimale leerervaring, die je bovendien op individueel niveau kunt volgen. Het enige wat je nodig hebt is een Class VR-set en een goede wifi-aansluiting. Je beschikt dan automatisch over uitstekende lesplannen – inclusief verwerkingsopdrachten – en 3D-materiaal over meer dan 2000 onderwerpen. Al het lesmateriaal is te personaliseren. Beschik je over CoSpaces, dan kun je zelfs je eigen lessen maken.

VR in de klas: alles in een box

Het is mogelijk tot 35 brillen tegelijk te gebruiken tijdens je VR lessen, dus de hele klas kan meedoen. In groepjes werken kan natuurlijk ook.
De Class VR-brillen worden gebruiksklaar en per acht stuks geleverd in een stevige box. Wat je verder nodig hebt – lesplannen en 3D-materiaal – ontvang je via een portal. Natuurlijk hoef je niet alles zelf uit te zoeken: je krijgt begeleiding bij de opstart – ook voor het beheer van de hardware en de content – en kunt altijd extra ondersteuning aanvragen.

ClassVR box

Ben jij benieuwd hoe ClassVR bijdraagt aan de ontwikkeling van jouw leerlingen?

Vraag meteen een gratis demo aan. We komen graag naar je school, zodat je collega’s dit ook kunnen uitproberen!

ClassVR Freddy

Freddy

van der Woude

VR Specialist