Terug

Lesbrief IJsland – Alles over deze eilandstaat in de Atlantische Oceaan

Ijsland

Samen met ClassVR maak jij van een les wereldoriëntatie een onvergetelijke ervaring. Door de VR-brillen beleven je leerlingen de overweldigende natuur van IJsland alsof ze er zelf bij zijn. Om alles uit je lessen over de IJslandse geisers, gletsjers en vulkanen te halen, biedt ClassVR een speciaal voor het PO ontwikkelde lesbrief aan die in lijn is met het curriculum.

VR-les over de natuur en de cultuur van IJsland

De lesbrief IJsland van ClassVR helpt je bij het geven van een afwisselende, belevingsgerichte les over IJsland. Hierdoor gaat aardrijkskunde echt leven voor je leerlingen. Ze dalen af in de magmakamer van de slapende Thrihnukagigur vulkaan en gaan op zoek naar het Noorderlicht. De kinderen verkennen de hoofdstad Reykjavik, maken kennis met de ontdekkingsreiziger Leif Eriksson en leren hoe een geiser ontstaat. Je wisselt de VR uitstapjes af met achtergrondinformatie en leuke opdrachten. De verwerkingsopdrachten zijn erop gericht om nóg meer kennis over dit eiland te vergaren, bijvoorbeeld door elkaar te interviewen over de reis door IJsland.

Lesbrief Ijsland

Lesdoelen

De les over IJsland is bedoeld voor leerlingen van groep 6, 7 en 8.

  • Ze leren over de natuurlandschappen in IJsland, zoals vulkanen, gletsjers en geisers.
  • Ze leren over de bevolkingsconcentratie in IJsland.
  • Ze doen ervaring op met het bedenken van passende strategieën voor het opmeten van grote voorwerpen en hoeveelheden, zoals de inhoud van een magmakamer.

Gratis downloaden

ClassVR is een slimme combinatie van VR-brillen en een online platform. Hiermee kunnen al je leerlingen tegelijkertijd een leerzame ervaring opdoen of een interessant onderzoek uitvoeren. Op het ClassVR-platform staan duizenden 360 graden-afbeeldingen en video’s, gerangschikt in bibliotheken. Je vindt hier ook kant-en-klare afspeellijsten en complete lesbrieven over allerlei onderwerpen. Scholen die met ClassVR werken, kunnen al het lesmateriaal gratis downloaden.

Ben jij benieuwd hoe ClassVR bijdraagt aan de ontwikkeling van jouw leerlingen?

Vraag meteen een gratis demo aan. We komen graag naar je school, zodat je collega’s dit ook kunnen uitproberen!

ClassVR Freddy

Freddy

van der Woude

VR Specialist