Terug

Lesbrief Het menselijk lichaam – Alles over de werking van onze botten en spieren

VR haaien

Samen met ClassVR maak jij van een les biologie een onvergetelijke ervaring. Door de VR-brillen beleven je leerlingen hun eigen lichaam van binnenuit, alsof ze er doorheen wandelen. Om alles uit je lessen over het menselijk lichaam te halen, biedt ClassVR een speciaal voor het PO ontwikkelde lesbrief aan die in lijn is met het curriculum.

VR-les over botten, spieren en organen

De lesbrief Het menselijk lichaam van ClassVR helpt je bij het geven van een afwisselende, belevingsgerichte les over het menselijk lichaam. Hierdoor gaat biologie – en dan vooral het eigen lichaam – echt leven voor je leerlingen. Ze pakken hun bovenarm beet en zien door de VR-bril wat hun spieren precies doen wanneer ze iets optillen. Ook de werking van het hart en de longen komt uitgebreid aan de orde. Het leuke van deze lesbrief is dat de kinderen nieuwe kennis direct aan hun eigen lichaam kunnen toetsen. Neem bijvoorbeeld de ribben: je voelt ze precies zitten en ze zijn bedoeld om je hart en longen te beschermen.

Lesbrief menselijk lichaam

Lesdoelen

De les over het menselijk lichaam is bedoeld voor leerlingen van groep 4 en 5.

  • Ze ontdekken dat ze diverse spieren en botten in hun eigen lichaam kunnen voelen.
  • Ze leren over de werking van spieren en dat bepaalde spieren met elkaar samenwerken om te bewegen
  • Ze leren over de functies stevigheid en bescherming van het skelet.

Gratis downloaden

ClassVR is een slimme combinatie van VR-brillen en een online platform. Hiermee kunnen al je leerlingen tegelijkertijd een leerzame ervaring opdoen of een interessant onderzoek uitvoeren. Op het ClassVR-platform staan duizenden 360 graden-afbeeldingen en video’s, gerangschikt in bibliotheken. Je vindt hier ook kant-en-klare afspeellijsten en complete lesbrieven over allerlei onderwerpen. Scholen die met ClassVR werken, kunnen al het lesmateriaal gratis downloaden.

Ben jij benieuwd hoe ClassVR bijdraagt aan de ontwikkeling van jouw leerlingen?

Vraag meteen een gratis demo aan. We komen graag naar je school, zodat je collega’s dit ook kunnen uitproberen!

ClassVR Freddy

Freddy

van der Woude

VR Specialist