Terug

Lesbrief Haaien – Er zijn wel 400 soorten haaien, ze zijn bijna allemaal ongevaarlijk

VR haaien

Samen met ClassVR maak jij van een les wereldoriëntatie een onvergetelijke ervaring. Door de VR-brillen beleven je leerlingen de diepzee alsof ze zelf onder water zijn en een stukje meezwemmen met indrukwekkende haaien. Om alles uit je les te halen, biedt ClassVR een speciaal voor het PO ontwikkelde lesbrief over deze zeedieren aan die in lijn is met het curriculum.

VR-les over haaien en hun bedreigingen

De lesbrief Haaien van ClassVR helpt je bij het geven van een afwisselende, belevingsgerichte les over haaien. Hierdoor gaat de natuur, en dan vooral de onderwaterwereld, echt leven voor je leerlingen. Ze zwemmen als het ware tussen de haaien door en komen zoveel mogelijk te weten over deze zeedieren. Er zijn wel 400 soorten haaien, slechts een paar soorten zijn gevaarlijk voor de mens. Vooral de witte haai spreekt wat dat betreft tot de verbeelding. Helaas worden haaien in alle wereldzeeën met uitsterven bedreigd. Ook in ‘onze eigen’ Noordzee. Aan de hand van de lesbrief leer je de kinderen hoe dat komt en wat er moet worden gedaan om haaien te beschermen.

VR haaien

Lesdoelen

De les over haaien is bedoeld voor leerlingen van groep 4, 5 en 6.

  • Ze leren verbreden hun kennis over de haai.
  • Ze verkennen de mogelijkheden om deze bedreigde diersoort te behoeden voor uitsterven.

Gratis downloaden

ClassVR is een slimme combinatie van VR-brillen en een online platform. Hiermee kunnen al je leerlingen tegelijkertijd een leerzame ervaring opdoen of een interessant onderzoek uitvoeren. Op het ClassVR-platform staan duizenden 360 graden-afbeeldingen en video’s, gerangschikt in bibliotheken. Je vindt hier ook kant-en-klare afspeellijsten en complete lesbrieven over allerlei onderwerpen. Scholen die met ClassVR werken, kunnen al het lesmateriaal gratis downloaden.

Ben jij benieuwd hoe ClassVR bijdraagt aan de ontwikkeling van jouw leerlingen?

Vraag meteen een gratis demo aan. We komen graag naar je school, zodat je collega’s dit ook kunnen uitproberen!

ClassVR Freddy

Freddy

van der Woude

VR Specialist