Terug

Lesbrief Erosie – Alles over de schurende werking van wind, water en ijs

Erosie

Samen met Class VR maak jij van een les wereldoriëntatie een onvergetelijke beleving. Door de VR-brillen beleven je leerlingen bijzondere natuurverschijnselen alsof ze er zelf bij zijn. Om alles uit je lessen over erosie te halen, biedt ClassVR een speciaal voor het PO ontwikkelde lesbrief aan die in lijn is met het curriculum.

VR-les over het ontstaan van diverse landschappen

De lesbrief Erosie van ClassVR helpt je bij het geven van een afwisselende, belevingsgerichte les over erosie. Hierdoor gaat aardrijkskunde echt leven voor je leerlingen. Ze zien met eigen ogen welke invloed de schurende werking van wind, water of ijs heeft op het ontstaan van allerlei verschillende landschappen. Samen reis je naar bekende plekken op de wereld waar erosie zichtbare sporen heeft nagelaten: het, inmiddels ingestorte, Blauwe Raam op het eiland Gozo, de rotspartijen in Canyonlands National Park in Utah, de hoefijzervormige Horseshoe Bend in Arizona en de kilometerslange droge kloof Jutulhogget in Noorwegen. Je wisselt de VR uitstapjes af met achtergrondinformatie en opdrachten, zodat de kinderen goed begrijpen wat erosie is en hoe je dit natuurverschijnsel herkent.

Erosie voorbeelden

Voorbeelden Erosie

Lesdoelen

De les over erosie is bedoeld voor leerlingen van groep 6, 7 en 8.

  • De kinderen leren wat erosie is en kunnen aangeven dat erosie wordt veroorzaakt door ijs, wind en water.
  • De kinderen kunnen aangeven wat de gevolgen van erosie zijn.

Gratis downloaden

ClassVR is een slimme combinatie van VR-brillen en een online platform. Hiermee kunnen al je leerlingen tegelijkertijd een leerzame ervaring opdoen of een interessant onderzoek uitvoeren. Op het ClassVR-platform staan duizenden 360 graden-afbeeldingen en video’s, gerangschikt in bibliotheken. Je vindt hier ook kant-en-klare afspeellijsten en complete lesbrieven over allerlei onderwerpen. Scholen die met ClassVR werken, kunnen al het lesmateriaal gratis downloaden.

Ben jij benieuwd hoe ClassVR bijdraagt aan de ontwikkeling van jouw leerlingen?

Vraag meteen een gratis demo aan. We komen graag naar je school, zodat je collega’s dit ook kunnen uitproberen!

ClassVR Freddy

Freddy

van der Woude

VR Specialist