Terug

Ervaringsverhaal ‘Daltonschool de Vlier’

VR ervaringen

“Alle kinderen zaten direct in het onderwerp en stelden allerlei vragen over wat ze gezien hadden.“

Op Daltonschool de Vlier in Winterswijk spraken wij met Tijs Grevink, Thijs gebruikt de ClassVR Brillen vooral bij de zaakvakken. De ervaringen zijn divers en positief.

Kun je een voorbeeld geven van een les waarin je VR hebt gebruikt?

Een goed voorbeeld is de les die ik gaf aan groep 7 over de 1e wereldoorlog. Zonder enige voorkennis hebben de leerlingen de brillen opgezet en bevonden ze zich ineens in een loopgraaf. De reacties waren fantastisch, iedereen zat direct vol in het onderwerp en stelden vervolgens allerlei vragen over wat ze gezien hadden.

Hoe was de les opgebouwd?

De opbouw van de les bestond uit verwonderen/verdiepen en vervolgens kwamen de verwerkingsopdrachten. Doordat leerlingen geprikkeld waren en super enthousiast, kon de leerkracht ook constant teruggrijpen op de 360 graden video.

Welke voordelen zie je voor het gebruik van ClassVR in jouw klas?

Het voordeel van werken met 360 graden video’s is de volle betrokkenheid die je van alle leerlingen hebt. Ook het visualiseren, en dan niet via een afbeelding op het bord maar het daadwerkelijk kunnen verplaatsen in een situatie, draagt bij aan het herinnervermogen van leerlingen. Leerlingen horen niet alleen, maar zien en ervaren een situatie. Alle kinderen vragen sindsdien of er elke dag met de brillen kan worden gewerkt en ze gaan zelf ook actief op zoek naar 360 graden video’s bij presentaties die ze geven. Omdat wij ook werken met een 360 graden camera, kunnen leerlingen ook zelf plaatsen fotograferen en hierbij allerlei info toevoegen, dat uiteraard vervolgens weer te bekijken is op een ClassVRbril.

Heb je nog tips voor andere gebruikers of scholen die de aanschaf overwegen?

  • Bereid het op tijd voor
  • Gebruik de brillen kort, maar doelgericht. Langer dan 10 minuten per dag zou ik niet aanraden
  • Zet de brillen ook in als je een circuitvorm gaat doen

Wil jij samen met je collega’s ervaren wat ClassVR allemaal te bieden heeft? Plan dan een gratis demo op jouw school!

 

Freddy

Freddy

van der Woude

VR Specialist