Terug

“Mijn leerlingen hebben tussen de haaien gezwommen en ze van dichtbij bestudeerd”

“Tijdens een themaweek over oceanen kregen mijn leerlingen van 11 en 12 jaar een opdracht over haaien. Dit was voor mij een mooie kans om ClassVR in te zetten. Ik gebruikte hiervoor de ClassVR-content ‘Adventures in Nature’, ‘Duiken met haaien in Cuba’ en ‘Shark Experience’.

“Ik moet zeggen: de ervaringen waren fantastisch. Mijn klas heeft er veel van opgestoken van wat ze met eigen ogen en van dichtbij gezien hebben. We deden alsof de kinderen duikers waren die in verschillende oceanen naar haaien speurden. Tijdens deze onderwaterervaringen zwommen ze onder meer rond in de zeeën rond Cuba en Nieuw-Caledonië. In plaats van in een boek te lezen over begrippen als leefomgeving, koraalrif, roofdier en territorium konden mijn leerlingen nu zelf deze termen van dichtbij beleven.”

​“Het was niet alleen een unieke en leerzame ervaring maar soms ook een beetje spannend wanneer een grote haai vlak voor hun ogen voorbij zwom. Ook konden we nu met eigen ogen zien hoe de conditie van de koraalriffen achteruit gaat. En dat is toch de leefomgeving van veel haaiensoorten.”

​“Na de ClassVR-belevenis hebben we alles wat we ervaren hebben in de klas besproken en ik heb mijn leerlingen niet vaak zo enthousiast gezien. Nog dagen daarna werd er over haaien en de oceaan gepraat. Uit de schrijfopdrachten en tekeningen die ze achteraf maakten over hun favoriete haaiensoort, kon ik zien dat ze de inhoud goed begrepen hadden en er echt van onder de indruk waren. We hebben zo niet alleen veel nieuwe begrippen geleerd, maar ook het belang van de bescherming van bedreigde diersoorten en hun leefomgeving is voor mijn leerlingen nu heel duidelijk geworden.”

Wil jij samen met je collega’s ervaren wat ClassVR allemaal te bieden heeft?

Plan een gratis demo bij jou op school!

Eloise

Feltham

Lerares, Groep 7, Knox Grammar Preparatory School New South Wales

Leerdoelen
  • Het schrijven van een opstel over haaien en hun leefomgeving.
  • Het gebruiken van specifieke termen die te maken hebben met haaien en de oceaan.