Terug

“Met behulp van ClassVR hebben mijn leerlingen met eigen ogen kunnen zien wat een grote invloed de mens heeft op de flora en fauna op aarde.”

ClassVR regenwoud

“Als onderdeel van de lessen natuurwetenschap kregen mijn leerlingen de opdracht om de ‘onderlinge verbondenheid in de natuur’ te onderzoeken. ClassVR bood een breed scala aan content om dit onderwerp levendig en impactvol te behandelen. De vraag die voorlag was: hoe passen flora en fauna zich aan aan hun veranderende omgeving en welke invloed heeft de mens daarop? Met hun ClassVR-headset op begonnen mijn leerlingen met het verkennen van het regenwoud en verschillende boomsoorten op de aarde, hun overeenkomsten en verschillen. Dankzij de verschillende VR-films konden we eenvoudig van het ene oerwoud naar het andere reizen en ter plaatse op onderzoek uit gaan.”

Menselijke invloed

‘’We onderzochten met de klas de menselijke invloed op verschillende biotopen en we maakten voorspellingen van de impact die de mens heeft op het leven op aarde. Daarbij onderzochten we hoe dieren zich hebben aangepast. ”

‘’Als jonge wetenschappers kwamen mijn leerlingen er gaandeweg achter hoe de mens het regenwoud, de diepzee, koraalriffen en woestijnen drastisch heeft beïnvloed. In een praktijkopdracht beschreven mijn leerlingen een dier dat zich heeft aangepast aan zijn veranderende leefomgeving. Deze lessen natuurwetenschap waren eigenlijk niet mogelijk geweest zonder de grenzeloze virtuele mogelijkheden van ClassVR.’’

Wil jij samen met je collega’s ervaren wat ClassVR allemaal te bieden heeft?

Plan een gratis demo bij jou op school!

Terri

Gogola

Leerkracht middelbare school, Franklin High School, Livonia, Michigan

Leerdoelen
  • Onderzoeken hoe veranderende leefomgevingen effect hebben op het overleven en aanpassen van levende wezens.
  • Het vaststellen van deze problematiek en het ontwikkelen van oplossingen.