Terug

ClassVR: een platform vol virtual reality lessen 

ClassVR

Met Class VR leren kinderen van levensechte ervaringen. Jij stuurt de lesstof met een druk op de knop naar de leerlingen, waarna zij bijvoorbeeld afreizen naar het Great Barrier Reef. Van tevoren heb je de afspeellijst over dit onderwerp al zelf bestudeerd en klaargezet. Je weet dus alles te vertellen over de films, foto’s en 3D-modellen die je leerlingen nu zien. Door de meekijkfunctie kun je ieder kind persoonlijk volgen, zodat je weet wat hij of zij opsteekt van deze reis.

Lesgeven met VR: meer betrokkenheid dus een beter begrip

ClassVR is een slimme combinatie van hardware (de VR-brillen) en software (het Class VR-platform). Hiermee kunnen al je leerlingen tegelijkertijd een leerzame ervaring opdoen of een interessant onderzoek uitvoeren. Omdat ze er als het ware met hun neus bovenop staan of zelfs middenin zitten, is de betrokkenheid enorm door VR onderwijs. Dat telt zich uit in een beter begrip van de leerstof, die ook nog eens veel langer beklijft.

Platform met ruim 2000 virtual reality lessen

Je opent ClassVR via een internetbrowser op je laptop, pc of tablet en komt dan op het platform. Hier vind je een fantastisch lesaanbod met meer dan 2000  ideeën voor virtual reality lessen. Stuk voor stuk ontwikkeld naar de eisen van het curriculum en overzichtelijk gerangschikt in bibliotheken. Tijdens het voorbereiden van je VR-les kies je uit deze bibliotheken een kant en klare afspeellijst met foto’s, video’s en 3D-modellen in het door jou gekozen thema. Zelf een afspeellijst maken of een bestaande lijst aanvullen kan ook: met een paar muisklikken voeg je 360 graden afbeeldingen of video’s toe.

Zoeken is heel eenvoudig in ClassVR: je typt een onderwerp of trefwoord in – bijvoorbeeld Great Barrier Reef of zeeschildpad – en beschikt dan direct over kant en klare content én handige bronnen waarmee je zelf je eigen virtual reality lessen kunt maken. Is je afspeellijst klaar, dan stuur je je eerste onderwerp naar de VR-brillen en kunnen je leerlingen op reis. Bijvoorbeeld naar het Great Barrier Reef, om het gedrag zeeschildpadden te bestuderen. Vergeet niet de meekijkfunctie aan te zetten, zo hou je ze ook onder water in de gaten!

Ben jij benieuwd hoe ClassVR bijdraagt aan de ontwikkeling van jouw leerlingen?

Vraag meteen een gratis demo aan. We komen graag naar je school, zodat je collega’s dit ook kunnen uitproberen!

 

 

 

 

ClassVR Freddy

Freddy

van der Woude

VR Specialist